25 NOVEMBER 2021

Amazon och andra marknadsplatser

Sammanfattning av eventet

Emeet Malmö 2021 hölls på Clarion Malmö Live med temat Amazon och andra marknadsplatser. Att just detta var huvudtemat berodde på att Amazon och andra marknadsplatser diskuterades flitigt i e-handelsbranschen under 2021. Det var en fullspäckad dag med spännande samtalsämnen och sessioner. På scen satt profiler från branschen och hade en väldigt intressant pandeldebatt som modererades av Johanna Allhorn, chefredaktör på Ehandel.se och Influens.se.

GleSYS föreläser om Hållbar e-handel genom cirkulär ekonomi

Efter incheckning och frukost var det dags för huvudpartnern på Emeet Malmö att hålla en session på huvudscenen. GleSYS talade om molnlagring och hur samhällets digitalisering egentligen påverkar oss och vår planets mående.

Sessioner - hjärtat av Emeet

Dagen fortsatte med sessionerna – e-handlarnas gruppdiskussioner och hjärtat av Emeet. Här diskuterar e-handlar utmaningar och byter erfarenheter med varandra. Sessionerna bestäms utifrån vilka ämnen deltagarna väljer att sätta upp på den kända “Gridden”, där sätter e-handlarna upp ämnen som de vill diskutera med sina kollegor i branschen. Hela syftet med Gridden och sessionerna är att e-handlarna diskuterar utmaningar och byter erfarenhet med varandra. På Emeet i Malmö diskuterades allt ifrån digital marknadsföring till hur e-handlare skall välja rätt marknadsplats för just sina produkter.

Emeet-panelen: Marknadsplatserna avancerar i Sverige - vad händer nu?

Amazon firade ett år i Sverige. Samtidigt som en del beskriver lanseringen som ett fiasko har Ehandel kunnat avslöja att Amazon går mot att omsätta över en miljard på den svenska marknaden. Hur ser framtiden ut för Amazon i Sverige och hur ska svenska företag förhålla sig till Amazon och andra marknadsplatser? Är de ett hot, en möjlighet, båda delar eller något helt annat? Med panelens hjälp gjorde vi en djupdykning i e-handelsjättarnas framfart i Sverige och internationellt. Det blev en väldigt intressant debatt där Johanna Allhorn modererade och profiler från CDON, Ebbekids och MakesYouLocal deltog.

Middag på Elite Hotel Marina Plaza

Efter en dag fylld med inspiration och erfarenheter avslutades dagen med en fantastisk middag på Elite Hotel Marina Plaza. Både e-handlare och leverantörer fick möjlighet att fortsätta diskutera intressanta ämnen som tagits upp under dagen.

Dagens agenda

En session är vad du gör den till. Introducera ditt ämne eller din fråga kort för gruppen och låt alla dela sin kunskap och erfarenheter. 

Emeet-paneldebatt

Gustav Jonsmeden - Head of Business Development - CDON

Gustav Jonsmeden har arbetat ett par år på CDON och ansvarar för och driver projekt som skall underlätta för handlare att komma ombord och verka på CDON. Gustav har innan dess arbetat i 12 år som Sales Manager på Dell med huvudansvaret de sista 3 åren att hantera Dells största svenska partners såsom Dustin, ATEA etc.

Henrik Hansen - Cross-border specialist & partner - MakesYouLocal

Henrik Hansen har jobbat med internationell affärsutveckling och försäljning under de senaste 20 åren. Henrik har en unik insikt i vad som krävs för att lyckas med onlineförsäljning internationellt och har egna erfarenheter från ett större antal marknader.

Mikael Thor - Grundare och VD - ebbekids

Mikael Thor är grundare och VD för det miljömässigt hållbara barnklädesmärket ebbe som de senaste åren genomgått en digital resa i en hårt konkurrensutsatt bransch. Mikael har en bakgrund som ekonom för HM och CRM inom IT för att sedan hitta sitt kall med entreprenörskapet inom barnklädesmarknaden där han med sitt bolag genom åren byggt upp omkring tio varumärken (bl a Molo, Scotch&Soda) som agent/distributör på den svenska marknaden. Idag fokuserar teamet i Malmö på en internationell digital resa för ebbe via egen kanal och digitala marknadsplatser.

Partners Emeet 2022

Nätverka och diskutera bransch-insikter och affärsmöjligheter tillsammans med 150 st e-handlare och branschkollegor under en heldag. Vill man delta som leverantör så måste man vara partner till eventet.

För partnerskap: samarbete@ehandel.se 

Huvudsponsorer